הירשמו לצפיה ב-1000 פתרונות מפורטים

 

5 דברים שחייבים לדעת כדי להצליח בקורס חדו”א

אם נרשמתם לקורס חדו”א בסמסטר הקרוב, אז בטח כבר שמעתם שהוא אחד הקורסים הקשים שמחכים לכם. יש לי חדשות טובות בשבילכם וחדשות רעות.

נתחיל בחדשות הרעות. לצערכם, זה נכון!

ברוב המוסדות הקורס בנוי מהמון חומר המועבר במעט שעות הרצאה, ואפילו בפחות שעות תרגול. ואם זה לא מספיק, אז החומר גם ברובו חדש ושונה מהתיכון ומורכב מהרבה נושאים, חלקם מסובכים וקשים להבנה לרוב הסטודנטים. התוצאה היא קורס עמוס ומתיש, שבסופו הרבה סטודנטים מרגישים מאוכזבים מהציון במקרה הטוב או צריכים להירשם לקורס חוזר במקרה הרע.

אבל, כמו שהבטחתי, יש גם חדשות טובות. אפשר להיות בקבוצת המיעוט המצליחה בקורס. כדי שזה יקרה, צריך להתכונן מראש, לבחור חכם, ללמוד יעיל ו… למצוא חברים. הנה כל מה שאתם צריכים לדעת, כדי שגם אתם תצליחו בקורס כבר בפעם הראשונה 🙂

רוצה להירשם לאתר ולקבל גישה ל – 1000 פתרונות שיעזרו לך להצליח בקורס?
 

1. בדקו מי המרצה ומי המתרגל/ת הכי טובים בקורס

כשנרשמתם לקורס, כנראה כבר עשיתם את הטעות הראשונה – בחרתם את ההרצאות והתרגול לפי הימים והשעות הנוחים לכם, ולא לפי המרצה והמתרגל/ת. יש הבדלים גדולים בין המרצים השונים ובין המתרגלים השונים באופן הלימוד, בקצב הלימוד ואפילו ביחס שלהם לסטודנטים.

אם עשיתם את הטעות הזו או לא יכולתם לבחור אחרת, ברוב המקומות עדיין תוכלו לתקן זאת, לפחות חלקית. בתחילת הקורס נסו לברר מי המרצה ומי המתרגל/ת הטובים ביותר בקורס. נסו בתקופת שינויים לעבור לשיעורים שלהם. אם אין מקום או אם זה כבר לא אפשרי, נסו ללכת לשיעורים שלהם בלי להיות רשומים. אם זה לא אפשרי (בחלק מהמקומות אוכפים כניסה רק לסטודנטים רשומים עקב עומס), נסו לקחת מהסטודנטים את הרשימות שלהם מהשיעורים האלה.

לסיום, אל תהססו ללכת לשעות הקבלה של המרצים והמתרגלים הטובים, גם אם אינכם רשומים אליהם.

2. התכוננו לפני הקורס

כדאי מאוד להגיע לשיעור הראשון בקורס חדו”א כשכל הידע המקדים הנדרש לקורס כבר יושב טוב טוב בראש שלכם.

אני לא מתכוונת לחקירת פונקציות ואינטגרלים. דווקא את הנושאים האלה ילמדו אתכם מההתחלה כאילו לא למדתם אותם בעבר. לעומת זאת, את כל חוקי החזקות, השורשים והלוגריתמים יניחו שאתם זוכרים, ואתם תצטרכו להשתמש בהם כבר מתחילת הקורס. בנוסף, תצטרכו לדעת חוקי אי-שוויונים, כולל ערך מוחלט, ופתרון משוואות בנעלם אחד, גם ריבועיות וגם ממעלה גבוהה יותר. יכול להיות שיעברו על הנושאים האלה בתחילת הקורס, אבל זה יהיה במהירות האור.

לכן, מומלץ מאוד לחזור על כל הפרקים האלה לפני שהקורס בכלל מתחיל, כדי למנוע פתיחת פער כבר בתחילת הקורס.

רוצה לקבל דף תרגילים ופתרונות לרענון הידע הנדרש להצלחה בקורס?
 

 

וזה מעביר אותנו לטיפ הבא…

3. למדו כבר מתחילת הסמסטר לבחינה

אין לכם את הפריבילגיה למצמץ בהרצאות או בתרגולים. קצב הלמידה יהיה מהיר הרבה יותר ממה שהתרגלתם אליו בתיכון, גם בהרצאות וגם בתרגולים.

אם המרצה שלכם יהיה איטי, ויש כאלה, אז בסוף הסמסטר הוא ילמד את כל החומר שנשאר בשטחיות ובמהירות שיא, אף על פי שזה החומר המורכב ביותר והרלוונטי ביותר לבחינה הסופית.

אם התרגול יהיה איטי, זה אומר שאתם לא מתרגלים את כל החומר, וחלק ממנו פשוט תצטרכו ללמוד לבד.

לכן, רוב המרצים והמתרגלים ילמדו את החומר בזריזות וביעילות שתותיר אתכם פעורי פה, ובעיקר מבולבלים. משום כך, תדאגו להיות עם יד על הדופק לאורך כל הסמסטר ואל תפתחו פער. גם פער קטנטן יהיה קשה מאוד לסגור.

תוכלו לדאוג שזה לא יקרה אם תלמדו כל שבוע כאילו שבוע הבא – הבחינה. כך גם תדעו את החומר בזמן ותוכלו להתקדם בקצב של הקורס וגם לא יצטבר לכם חומר רב ללמידה בתקופת בחינות. 

4. נסו לחבור לקבוצת  למידה

בקורסים קשים כמו קורס חדו”א צריך לדעת לקבל כל עזרה אפשרית. אחד העזרים הכי חינמיים וקלים (ולדעתי גם יעבירו לכם את הקורס בכיף) הוא חברים בקורס.

יהיה לכם קל הרבה יותר ללמוד עם עוד סטודנטים מאשר לבד. תוכלו להחליף ידע – מה שלא הבנתם, אחרים יסבירו לכם, ולהיפך. תוכלו לעשות סיעור מוחות משותף על התרגילים המסובכים ביותר. ואם לא תצליחו יחד, תוכלו לפנות כולכם יחד לשעות קבלה (זה הרבה פחות מאיים ביחד).

והכי חשוב, בקבוצת למידה תגלו שאתם לא לבד – כולם מתקשים, כולם לא מבינים את המרצה ולא מצליחים לעמוד בקצב דפי התרגילים. וזה באמת הכי חשוב, כי אז תבינו שזה לא אתם, זה הקורס!

אם אתם לא חברותיים עד כדי כך שאתם חושבים שהטיפ הזה לא רלוונטי לכם, זכרו שגם חבר אחד ללמידה יעשה הבדל גדול ויעזור לכם מאוד לעבור את הקורס בהצלחה.

5. היעזרו באינטרנט

כל מה שאתם לא יודעים (עדיין), ד”ר גוגל כבר יודע ☺

היום בעידן האינטרנט כולנו רגילים שכל המידע שאנו צריכים זמין באינטרנט. זה נכון גם לגבי חדו”א. תוכלו למצוא בחיפוש קל בגוגל פתרונות לתרגילים והסברים תיאורטיים שישלימו או ירחיבו את מה שתלמדו בקורס.

מי שלא מפחד מאנגלית, ימצא הרבה יותר מידע חינמי באתרים רבים באנגלית, אבל גם בעברית יש לא מעט. שווה לנבור ברשת, וזכרו שמידע חדש עולה לאינטרנט כל הזמן, אז אם לא מצאתם משהו בתחילת סמסטר, ייתכן שתמצאו בסופו. 

כדאי לדעת שיש גם תרגולים ועזרים לקורס חדו”א בתשלום כמו Gool ואחרים. התשלום לא זול, אז לפני שאתם נרשמים, כדאי לבדוק את האתר הזה – יתרונות הלימוד באתר חדו”א אונליין שבו תמצאו כאלף תרגילים עם פתרונות מפורטים והסברים תיאורטיים לכל הנושאים הנלמדים בקורסי חדו”א.

והכי חשוב, דעו שיש מחשבונים ברשת המחשבים תרגילים שתלמדו בקורס חדו”א: גבולות, נגזרות, אינטגרלים, ואף משרטטי גרפים במישור XY ובמרחב XYZ.

זה נכון שהמחשבונים האלה לא יהיו אתכם בבחינה, אבל הם עוזרים מאוד בתהליך הלמידה. תוכלו לוודא בעזרתם את התשובה הסופית, תוכלו לחסוך בזמן בחישובים ארוכים או בנושאים שאתם כבר טובים בהם. השתמשו בהם גם כדי להעמיק ולהבין את הנושאים טוב יותר בעזרת שלבי הפתרון שהם מציגים.

משרטטי הגרפים אהובים עליי במיוחד. מניסיוני, הרבה סטודנטים מתקשים בהבנת משטחים במרחב, כי זה דורש ראייה מרחבית שלא כולנו ניחנו בה. משרטטי הגרפים מאיצים את תהליך הלמידה ועוזרים להבין ולהכיר את משוואות המשטחים מהר יותר. 

כאן אפשר למצוא את הלינקים למחשבונים הטובים ברשת. אל תוותרו עליהם!

בהצלחה!

רוצה להירשם לאתר ולקבל גישה ל – 1000 פתרונות שיעזרו לך להצליח בקורס?
 
כדאי ללמוד ביחד - שתפו עכשיו