הירשמו לצפיה ב-1000 פתרונות מפורטים

טיפים ללמידה יעילה שתעזור לך להצליח במבחנים

תקופת המבחנים בפתח והלחץ בשיאו. עכשיו הזמן להפגין את כל הידע שצברתם במהלך הסמסטר ולהוציא מאה עגול בכל המבחנים 🙂

אם גם אתם מרגישים שלימדו אתכם יותר מדי חומר במעט מדי זמן, אתם לא לבד. מניסיוני, רוב הסטודנטים מרגישים כך ומתחילים את תקופת המבחנים בחרדה ובתחושת ייאוש מהעומס.

לפני שאתם מוותרים על המאה בחדו”א, הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להעלות את הציון ולעבור את הקורס בשלום:

1. תלמדו רגועים

אם תלמדו בלחץ, המוח שלכם לא יצליח במשימה. אתם לא תצליחו לחשוב נכון, לא תצליחו לזכור את החומר והכול יתערבב לכם בראש. אני יודעת שזאת עצה שקל לומר, אבל קשה ליישם. שיטה קלה להירגע היא לעסוק בתחביב אהוב או לצפות בקומדיה שתצחיק אתכם לפני שאתם יושבים ללמוד. שיטה נוספת ויעילה להירגע היא לחשוב חיובי – תאמינו בעצמכם, תאמרו לעצמכם מנטרות חיוביות ושימו את הקורס בפרופורציות הנכונות.

2. תלמדו מהסוף להתחלה

הרבה סטודנטים לומדים לבחינה בפתירת דפי התרגילים לפי הסדר, מהדף הראשון לאחרון. שיטה זו לא יעילה כלל משתי סיבות. אחת, מה שלא הצלחתם לעשות בשלושה חודשים, כנראה לא תצליחו לעשות בשבוע. לרוב, מה שיקרה זה שתגיעו לבחינה אחרי שפתרתם את הדפים הראשונים ונתקעתם בין הדף השישי לשביעי. שנית, רוב התרגילים בדפי התרגילים לא רלוונטים לבחינה, במיוחד אם היה בוחן באמצע הסמסטר. בדרך כלל, כשיש בוחן בקורס, אז החומר בבחינה יתמקד בחומר שלמדתם אחרי הבוחן, כלומר בדפי התרגילים האחרונים. לכן, תלמדו לבחינה בעזרת דפי התרגילים, אבל תתחילו בדף האחרון, או לכל הפחות, בדף הראשון שניתן לאחר הבוחן.

3. תפתרו מבחנים

הרבה סטודנטים נרתעים ממבחנים בזמן הלימוד, כי הם חושבים שכישלון בבפתירת מבחנים בזמן הלימוד יבזבז להם זמן יקר במקרה הטוב או יוריד את רוחם במקרה הרע. אבל זו הנחה שגויה. עדיף להיכשל בזמן הלימוד מאשר בבחינה עצמה! לכן, במקום להירתע ממבחנים, תיעזרו בהם כדי להצליח בבחינה. תנו עדיפות למבחנים של המרצה שלכם. תפתרו כל פעם את כל התרגילים מהמבחנים שמצאתם בנושא אחד. לא מוצאים אפילו תרגיל אחד כזה? אל ייאוש! תתחילו מהתרגיל בנושא הכי קל בעיניכם. תחזרו לדפי התרגילים ותפתרו או תתבוננו בפתרונות של תרגילים באותו נושא.

4. תנו עדיפות לקורסי חובה ולקורסים חוזרים

סביר להניח שמרוב עומס אתם צריכים לחלק את זמנכם בין כמה קורסים, שימו לב לתת עדיפות לקורסי חובה. אילו קורסי הקדם של הקורסים בסמסטר הבא. זה אומר שאם תיכשלו בהם, לא תוכלו להירשם לקורסים הבאים. כמו כן, אם אתם לומדים קורס פעם שנייה, תנו לו עדיפות ועשו מאמץ לעבור אותו בשלום, כי כישלון בקורס חוזר בדרך כלל גורר סילוק מהתואר.

5. תיפרדו מהבושה

הרבה סטודנטים נכשלים בבחינה רק בגלל שהם מתביישים לשאול. זכרו: לא הביישן למד! תשאירו את הבושה בבית ותשאלו את כל מי שאתם יכולים: סטודנטים אחרים, מתרגלים בקורס ואפילו את המרצים. אל תחששו שיגלו כמה אתם לא יודעים, כי כמעט כולם כמוכם 🙂

אם אתם מרגישים שהבושה נצמדת אליכם בחוסר היגיון ולא מרפה מכם, אל תדאגו. יש פתרון! למזלכם, נולדתם בעידן האינטרנט ושם תוכלו למצוא הרבה הסברים ופתרונות, ואפילו לשאול שאלות מרחוק ובאנונימיות. למשל, באתר חדו”א אונליין תמצאו הסברים ופתרונות בכל הרמות ובכל הנושאים בקורסי החדו”א השונים. בנוסף, המנויים באתר יכולים לשלוח דפי תרגילים ומבחנים, והם מקבלים עדיפות בהעלאת פתרונות חדשים לאתר לפי בקשותיהם. והכי חשוב, זה עולה הרבה פחות משיעור פרטי אחד! לפרטים לחצו כאן

לסיכום, באמת שאין לכם תירוץ להיכשל בחדו”א. אם תאמינו בעצמכם, תייעלו את הלמידה ותנצלו את האינטרנט לטובתכם, אין שום סיבה שלא תקבלו מאה בקורס!

בהצלחה בבחינה!

יונית

כדאי ללמוד ביחד - שתפו עכשיו