fbpx
חדו"א אונליין - תרגילים ופתרונות בחינם שיעזרו לך להצליח!

משוואות – פירוק לגורמים – תרגיל 5613

תרגיל 

פרקו לגורמים את המשוואה:

2x^3+5x^2-2x-5=0

תשובה סופית


(2x+5)(x-1)(x+1)=0

פתרון

2x^3+5x^2-2x-5=

נוציא גורם משותף משני האיברים הראשונים:

=x^2(2x+5)-2x-5=

נסדר את שני הביטויים האחרונים שיהיו כמו הביטוי בסוגריים:

=x^2(2x+5)-(2x+5)=

נוציא שוב גורם משותף (האיבר בסוגריים) ונקבל:

=(2x+5)(x^2-1)=

נפרק את הגורם השני בעזרת נוסחת כפל מקוצר (נוסחה שלישית) ונקבל את הפירוק:

=(2x+5)(x-1)(x+1)

עזרתי לך להבין את החומר? אשמח לתרומה צנועה של כוס קפה כאן, כדי שאוכל להעלות בכיף פתרונות נוספים 🙂
רוצה פתרונות נוספים בנושא זה או בנושאים אחרים? – ספר/י לי כאן ואשמח לעזור.
מצאת טעות? יש לך שאלה בנוגע לפתרון זה? השאיר/י תגובה למטה ואשמח לענות. 

שתפו עם חברים

כתיבת תגובה