חזקות ושורשים – לפשט ביטוי עם חזקות – תרגיל 5656

תרגיל 

פשטו את הביטוי:

\frac{a^4-b^4}{a-b}

תשובה סופית


\frac{a^4-b^4}{a-b}=(a+b)(a^2+b^2)

פתרון מפורט

\frac{a^4-b^4}{a-b}=

נשתמש בנוסחת כפל מקוצר (ממעלה שנייה) ונקבל:

=\frac{(a^2-b^2)(a^2+b^2)}{a-b}=

נשתמש שוב בנוסחת כפל מקוצר (ממעלה שנייה) ונקבל:

=\frac{(a-b)(a+b)(a^2+b^2)}{a-b}=

נצמצם ונקבל:

=(a+b)(a^2+b^2)

 

עזרתי לך להבין את החומר? מצאת טעות? יש לך שאלה בנוגע לפתרון זה? כתב/י תגובה למטה ואשמח לענות 🙂

כדאי ללמוד ביחד - שתפו עכשיו
הפוסט הבאRead more articles

כתיבת תגובה