fbpx
חדו"א אונליין - תרגילים ופתרונות בחינם שיעזרו לך להצליח!

חישוב נגזרת – חזקה – תרגיל 1017

תרגיל 

חשבו את הנגזרת של הפונקציה:

f(x)={(1+e^{-x})}^7

תשובה סופית


f'(x)=-7e^{-x}{(1+e^{-x})}^6

פתרון

נמצא את הנגזרת של הפונקציה בעזרת נוסחאות גזירה וכלל השרשרת:

f'(x)=7{(1+e^{-x})}^6\cdot (1+e^{-x})'=

=7{(1+e^{-x})}^6\cdot (-e^{-x})=

=-7e^{-x}{(1+e^{-x})}^6

עזרתי לך להבין את החומר? אשמח לתרומה צנועה של כוס קפה כאן, כדי שאוכל להעלות בכיף פתרונות נוספים 🙂
רוצה פתרונות נוספים בנושא זה או בנושאים אחרים? – ספר/י לי כאן ואשמח לעזור. 
מצאת טעות? יש לך שאלה בנוגע לפתרון זה? השאיר/י תגובה למטה ואשמח לענות. 

שתפו עם חברים

כתיבת תגובה