fbpx
חדו"א אונליין - תרגילים ופתרונות בחינם שיעזרו לך להצליח!

חזקות ושורשים – לפשט ביטוי עם שורשים – תרגיל 1644

תרגיל 

פשטו את הביטוי:

\sqrt[3]{-\frac{1}{8}}+\sqrt[4]{81}-{(\frac{4}{9})}^{-\frac{1}{2}}

תשובה סופית


\sqrt[3]{-\frac{1}{8}}+\sqrt[4]{81}-{(\frac{4}{9})}^{-\frac{1}{2}}=1

פתרון

נשתמש בחוקי חזקות ושורשים בפתירת התרגיל:

\sqrt[3]{-\frac{1}{8}}+\sqrt[4]{81}-{(\frac{4}{9})}^{-\frac{1}{2}}=

=\frac{\sqrt[3]{1}}{\sqrt[3]{-8}}+\sqrt[4]{3^4}-\frac{1}{\sqrt{\frac{4}{9}}}=

=\frac{1}{-2}+3-\frac{1}{\sqrt{\frac{2^2}{3^2}}}=

=-\frac{1}{2}+3-\frac{1}{\frac{2}{3}}=

=-\frac{1}{2}+3-\frac{3}{2}=

=1

עזרתי לך להבין את החומר? אשמח לתרומה צנועה של כוס קפה כאן, כדי שאוכל להעלות בכיף פתרונות נוספים 🙂
רוצה פתרונות נוספים בנושא זה או בנושאים אחרים? – ספר/י לי כאן ואשמח לעזור. 
מצאת טעות? יש לך שאלה בנוגע לפתרון זה? השאיר/י תגובה למטה ואשמח לענות. 

שתפו עם חברים

כתיבת תגובה