fbpx
חדו"א אונליין - תרגילים ופתרונות בחינם שיעזרו לך להצליח!

חזקות ושורשים – לפשט ביטוי עם חזקות – תרגיל 5564

תרגיל 

פשטו את הביטוי:

\frac{{(a^{-5} b^3)}^{-4}\cdot {(a^4)}^{-2}}{{(a^{-2})}^{-6}\cdot b^{-3}\cdot b^{-9}}

תשובה סופית


\frac{{(a^{-5} b^3)}^{-4}\cdot {(a^4)}^{-2}}{{(a^{-2})}^{-6}\cdot b^{-3}\cdot b^{-9}}=1

פתרון

נשתמש בחוקי חזקות ושורשים בפתירת התרגיל:

\frac{{(a^{-5} b^3)}^{-4}\cdot {(a^4)}^{-2}}{{(a^{-2})}^{-6}\cdot b^{-3}\cdot b^{-9}}=

=\frac{a^{20}\cdot b^{-12}\cdot a^{-8}}{a^{12}\cdot b^{-12}}=

=\frac{a^{12}\cdot b^{-12}}{a^{12}\cdot b^{-12}}=

=1

עזרתי לך להבין את החומר? אשמח לתרומה צנועה של כוס קפה כאן, כדי שאוכל להעלות בכיף פתרונות נוספים 🙂
רוצה פתרונות נוספים בנושא זה או בנושאים אחרים? – ספר/י לי כאן ואשמח לעזור.
מצאת טעות? יש לך שאלה בנוגע לפתרון זה? השאיר/י תגובה למטה ואשמח לענות. 

שתפו עם חברים

כתיבת תגובה